Descobreix

Itineraris ornitològics

Pego birding. Itinerari ornitológic del riu Racons

Pego

La ruta discorre a través de diferents entorns i es bifurca en el Riu Racons: d’una banda s’accedeix als cultius d’arròs que conformen una Zona d’Interés Ornitològic, i d’altra banda la ruta transcorre per una zona de canyissar mediterrani fins a arribar a l’observatori d’ocells de la Bassa de Sineu, un lloc màgic que has de conéixer.

RIU RACONS: La vida en el Riu Racons. Les aus del riu.

El Riu Racons és un riu que abasteix a la marjal d’aigua per la zona sud, i en ell viuen una gran quantitat d’espècies, no sols d’aus, sinó també de peixos com el Samaruc (Valencia hispanica), amfibis i rèptils, a més de mamífers.

En ell podràs observar al cridaner Blauet, realitzant increïbles picats com una fletxa blava per a atrapar als xicotets peixos que habiten en les seues aigües i en els que, si vas en silenci, podràs escoltar i observar a moltes més aus que es refugien en ell.

 

EN AQUEST PUNT ES BIFURCA LA RUTA:

• Observatori d’Aus de la Bassa de Sineu: 1,2 km

• Zona d’Interés Ornitològic d’Arrossars: 1,5 km

 

ARROSSARS. ZONA D’INTERÉS ORNITOLÒGIC.

Moltes de les aus que habiten en l’aiguamoll i en els entorns pròxims visiten els camps d’arròs per a alimentar- se i fins i tot reproduir-se a la primavera. Les aus migradores utilitzen aquest entorn com un oasi on realitzar les seues parades de descans i reposar forces per a poder continuar amb el seu llarg viatge.

 

BASSA DE SINEU. OBSERVATORI D’AUS. Les aus del senillar mediterrani.

En les zones en les quals predomina la vegetació palustre (senillar, vegetació tipus “canya”) viuen moltes aus aquàtiques que troben aliment i refugi en la grossària del canyissar, on hi ha làmines d’aigua obertes, com aquesta: La Bassa de Sineu, irrigades per un gran nombre de canals i llacunes, denominades localment “lluents”.

És una zona inaccessible per a nosaltres, però no, per exemple, per al preciós Arpellot de marjal, espècie en perill d’extinció que afortunadament podràs observar en aquest aiguamoll patrullant a baixa altura a la recerca de preses amb el seu característic vol en forma de V per damunt del senill.

Pego birding. Itinerario ornitológico Racons

Obri la ubicació
Adreça

Further information:

https://www.pegoilesvalls.es/va/ruta/56-itinerario-ornitolgico-racons

 

OFICINA DE TURISME  PEGO I LES VALLS

C/ San Rafael, 78 03780 - Pego (Alicante, España)

Tel: +34 966 400 843

Whatsapp: +34 699 762 815

pegoilesvalls@touristinfo.net

www.pegoilesvalls.es