Birding Comunitat Valenciana

Birding en la Comunitat Valenciana - Tabarca

Birding Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana i els ocells

La Comunitat Valenciana disposa d’una gran riquesa natural i un elevat atractiu paisatgístic per a la pràctica del birding, per gaudir de l’observació de les aus. Espais amplis protegits inclosos en la Xarxa Natura 2000, amb 22 Parcs Naturals i 40 Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Trobem tot tipus de paisatges, destacant àrees muntanyoses amb més de 1.800 metres, canons riberencs profunds, aiguamolls costaners, marjals i boscos mil·lenaris.

Aquesta gran diversitat d’ecosistemes fa que es puguen observar més de 300 espècies diferents d’aus al llarg de tot l’any. La Comunitat Valenciana se situa estratègicament en les rutes migratòries prenupcials i postnupcials entre el nord d’Europa i Àfrica, es tracta d’una zona destacada de cria i d’hivernada amb un valor incalculable per la quantitat i diversitat de les espècies.

A tots aquests atractius naturals ha d’afegir-se la riquesa cultural, històrica, arquitectònica i per descomptat gastronòmica present en el territori valencià. Sumant la bona accessibilitat, les infraestructures i allotjaments accessibles per a tots els amants de la naturalesa, la Comunitat Valenciana es converteix en una destinació fascinant per als amants del turisme ornitològic.

Birding Comunitat Valenciana

Birding Comunitat Valenciana és un portal de turisme de naturalesa elaborat per Turisme Comunitat Valenciana i dedicat especialment a la promoció del turisme ornitològic en la Comunitat Valenciana. En les seues diferents seccions es pot trobar tota la informació relativa a les diferents espècies d’aus, hàbitats, el conjunt de rutes i itineraris ornitològics i els llocs d’especial interés per a l’observació de les aus, destacant els parcs naturals i altres espais habilitats per a l’observació d’aus.

Birding Comunitat Valenciana és un programa de producte al qual estan adherits diferents entitats prestatàries de serveis (guies ornitològics, allotjaments especialitzats, empreses de hides fotogràfics, agències de viatges, oficines de turisme...), que s’ocuparan d’oferir tot tipus d’experiències i serveis que necessita el viatger que visita la Comunitat Valenciana per a gaudir de l’apassionant activitat de birdwatching.

 
 

Descobreix

Experiències

Birding Comunitat Valenciana

Blog

Logo asociación guías birding Comunitat Valenciana
28-04-2020

L’Associació de Guies de Birding de la Comunitat Valenciana és una associació sense ànim de lucre formada per professionals del Turisme de Naturalesa especialitzats en Turisme Ornitològic (Birdwatching Birding).

Camachuelo trompetero
27-12-2019

La Comunitat Valenciana ha passat inadvertida com a destinació per a l’observació d’aus (birding) durant molts anys. Hui dia, s’està convertint en la destinació més popular i nou per a l’observació d’aus i fauna d’Europa occidental, gràcies a la promoció d’aquest racó amagat d’Espanya.

Prat de Cabanes Torreblanca
11-11-2019

Practicar aquesta activitat apassionant és fàcil a la Comunitat Valenciana! A la gran diversitat d’avifauna (es poden localitzar més de 300 espècies) s’uneix la riquesa natural, plasmada en la varietat d’ecosistemes, d’hàbitats on poder gaudir de les aus.