Descobreix

Serres interiors

Parc Natural de la Serra de Mariola

Alcoi

Descripció

El Parc Natural de la Serra de Mariola s’alça entre les comarques de L’Alcoià, El Comtat i La Vall d’Albaida, ocupant una superfície de 17.000 ha que comprenen part dels municipis d’Alcoi, Cocentaina, Muro, Agres, Alfafara, Bocairent i Banyeres de Mariola. Aquest paratge és molt estimat pels seus habitants, degut principalment a l’aprofitament dels seus recursos naturals en la cultura popular.

L’activitat tectònica del passat va provocar el sorgiment d’un massís d’aspecte agressiu, donant lloc a cotes molt elevades, presidides pel Montcabrer amb 1.389 m d’altura. Des d’aquest punt es poden observar unes magnífiques vistes de tot el territori. Els importants aqüífers de Mariola, reconeguts ja per Cavanilles, donen lloc a innombrables fonts i brolladors que esguiten tota la superfície de la serra i que generen un ambient més fresc i seré.

En aquest paratge trobem espècies de carrasques, freixes florits, aurons, teixos, en els quals prosperen moltes de les plantes aromàtiques i medicinals tan útils i beneficioses per al nostre dia a dia.

Existeix una gran diversitat d’aus rapaces i forestals, les joies del territori. Si desperteu el vostre esperit aventurer podeu endinsar-vos en les restes patrimonials més rellevants del nostre territori, com per exemple la Cova de la Sarsa, El Salt o la Mola d’Agres, entre d’altres.

Informació del parc ací

Principals espècies

Residents: àguila reial, aligot, falcó pelegrí, astor, esparver, xoriguer comú, duc euroasiàtic, gamarús, mussol, òliba, gamarús i voltor lleonat.

Estivals: àguila marcenca.

Època recomanada

Primavera, estiu, tardor i hivern.

Instal·lacions 

- Rutes interpretatives i sendes                          

- Refugi

- Àrea recreativa                                                         

- Centre d’interpretació 

- Miradors  

Punts d’interés ornitològic

- Miradors de Solana (ermita i creu de Sant Cristòfol)

- Cava Gran

- La Borrera (Molí Campana)

- Mirador del Castell

 

Horari d'atenció al públic: de dilluns a divendres de 8.30h a 14.30h. Caps de setmana i festius de 9.00h a 14.00h.

Parque Natural de la Sierra de Mariola

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de interpretación del P.N: 96 593 79 61 / 679 19 52 15
Puntos de Información Colaboradores:
Tourist Info Banyeres de Mariola: 966 567 475
Tourist Info Alcoi: 965 537 155
Tourist Info Agres: 965 510 001
Tourist Info Cocentaina: 965 590 159
Tourist Info Muro de Alcoy: 965 532 071
Tourist Info Aielo de Malferit: 962 360 720
Adreça
Interpretation Center / Centre d’Interpretació del Parc Natural / Centro de Interpretación del Parque Natural   Mas d'Ull de Canals, carretera Alcoi-Banyeres km 17'5. Adreça postal: Avda. Juan Gil-Albert, 54. 03804 Alcoi