Descobreix

Zones estepàries

ZEPA Moratillas, Almela i els Alforins

Moixent

Descripció

Aquest paratge natural es compon de dues àrees protegides que han sigut catalogades com a Zona d’Especial Protecció per a Aus. Es troben situades entorn dels municipis d’Almansa, Caudete i la zona de la Vall dels Alforins. El seu entorn es caracteritza per disposar d’un hàbitat estepari on habiten aus d’especial interés i rellevància.

En la serra de Moratillas es pot trobar un antic campament amb finca forestal o casalot, una zona d’acampada i una àrea d’esbarjo. Es tracta d’un enclavament convertit en una micro reserva de 7,9 ha. Disposa de paellers, bancs amb taules de fusta per a pícnic i tot un paratge ple de pins, carrasques i algun que un altre freixe, a més d’alguns arboços monumentals. En el seu àmbit es troben fins a 8 hàbitats diferents reconeguts com a llocs d’interés prioritari i micro reserves de flora i fauna.

Quan ens endinsem en la zona dels Aforins el paisatge es converteix en un mar de cultius de vinya, blat i oliveres que conformen una vall en forma de triangle situat entre els municipis de Fontanars dels Alforins, Moixent i La Font de la Figuera. Es tracta d’un dels llocs amb més encant a l’interior de la província de València, una d’aquestes experiències que queden guardades en la memòria del turista. La varietat de colors del camp, esguitats per masies centenàries, els vins multipremiats, l’important jaciment ibèric de la Bastida de les Alcusses i la gastronomia d’interior fan d’aquest lloc un enclavament únic, que s’assembla als paisatges de la Toscana, encara que amb la seua particular bellesa i idiosincràsia.

Principals espècies

Residentsàguila reial, duc euroasiàtic, torlit comú, cogullada fosca, àguila calçada, calàndria comuna, còlit negre, xurra, ganga eurasiàtica, avitarda, gralla de bec vermell i sisó.

Estivals: terrerola, enganyapastors europeu i àguila serpera.

Hivernants: falcó pelegrí i xoriguer petit.

Època recomanada

Tot l’any.

ZEPA Moratillas, Almela y els Alforins

Obri la ubicació
Telèfon
Tourist Info Moixent: 690115083
Adreça

Calle Poeta Gabriel Vila 7,  CP 46640 Moixent