Descobreix

Serres interiors

Parc Natural de la Serra Calderona

Nàquera

Descripció

En el marge dret del riu Palància trobem el Parc Natural de la Serra Calderona, on es pot contemplar un dels paratges més característics del nostre territori. El seu entorn rocós format per barrancs i desnivells fa que els visitants puguen gaudir d’unes vistes increïbles. A més destaquen els pics de Gorgo (907 m) i del Garbí (601 m), llocs ideals per a practicar esports de muntanya.

Existeix una gran varietat de vegetació dominada per diferents espècies de pins i sureres. Dins del parc destaca la reintroducció de l’estepa de Cartagena, una espècie d’arbust que es pensava extingit en la Península Ibèrica i que es va localitzar un exemplar en una població pròxima. Ja tenim una altra excusa per a visitar aquest impressionant paisatge.

Es tracta d’un lloc idoni per als amants de les aus forestals, que són predominants dins del parc. També destaca la presència de grans rapaces que nidifiquen en els formidables farallons calcaris i silicis.

Al parc natural es poden observar els vestigis de castells i masies fortificades, com són: el d’Olocau, el de Serra o el de Segart i el llogaret conegut com L’Olla datada del segle XIII.

Principals espècies 

Residents: xoriguer comú, astor comú, xoriguer petit, aufrany comú, àguila reial, voltor lleonat, àguila cuabarrada i aligot comú.

Estivals: àguila calçada, àguila marcenca, esparver cendrós, falcó d’Elionor, falcó mostatxut europeu, aligot vesper europeu i milà negre.

Hivernants: esparver, àguila pescadora, arpella, arpella pàl·lida, falcó pelegrí i milà real.

Època recomanada  

Primavera, estiu, tardor i hivern.

Instal·lacions 

- Pàrquing

- Centre de visitants

- Rutes interpretatives i sendes

- Mirador 

- Àrea de descans

- Allotjaments pròxims

Punts d’interés ornitològic

- Mirador del Garbí

Parque Natural de la Sierra Calderona

Obri la ubicació
Telèfon
Oficina Técnica del PN - 96 318 98 65 / 679 19 52 38
Tourist Info Nàquera - 961 68 43 98
Adreça
C/ LEPANTO, 8 - 46119 - Nàquera/Náquera