Descobreix

Zones litorals

Parc Natural de les Illes Columbretes

Castellón de la Plana

Descripció

El Parc Natural de les Illes Columbretes és un autèntic arxipèlag situat sobre el mar Mediterrani. Es tracta d’una reserva natural protegida amb límit i control sobre les persones que vulguen visitar-lo, això fa que l’espai es conserve el més verge possible i albergue diferents espècies vegetals i animals d’especial interés.

Es troba a escassos 50 quilòmetres de la ciutat de Castelló, a mig camí entre la Península i les Balears. El seu origen volcànic va donar pas a un conjunt d’illes i illots que poden ser contemplats des del nostre territori, entre elles: l’Illa Grossa o Illot Gran, la Foradada o el Carallot. Totes elles formen una superfície emergida de 21 hectàrees i una superfície submergida de molta major superfície amb 4.434 hectàrees.

Com a curiositat, el nom d’aquest arxipèlag prové del gran nombre de colobres i escurçons hui extints que habitaven en aquestes illes. En l’actualitat podem trobar espècies d’aus com la gavina corsa, el falcó d’Elionor i la baldriga cendrosa. Aquestes illes actuen com a punt clau en els passos migratoris primaverals i tardorencs per a aquells ocells que creuen el Mediterrani entre Europa i Àfrica, és un lloc perfecte per a reposar i prendre forces per a emprendre de nou el viatge.

A causa de la fragilitat de l’entorn només es pot visitar l’Illa Grossa, que disposa d’un recorregut guiat xicotet. Aquestes visites solen fer-se amb la companyia d’un guarda o un monitor i tenen un nombre màxim de places diari.

Informació del parc ací

Principals espècies

Residents: gavina corsa, gavià de potes grogues, ocell de tempesta comú i corb marí emplomallat. 

Estivals: falcó d’Elionor i baldriga cendrosa.

Hivernants: falcó pelegrí (ocasionalment).

Època recomanada

-Tardor.

Instal·lacions

- Centre de visitants

Horari d’atenció a visites a castelló: l’exposició funciona amb l’horari del planetari, el dilluns tanca. i l’oficina de la rn atén el públic els matins de dimarts a divendres. Ocasionalment, l’oficina pot trobar-se tancada durant la realització de determinades activitats i altres assumptes.

Parque Natural de les Illes Columbretes

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de Información del PN - 964 28 89 12 / 964 73 23 86
Tourist Info Grao de Castellón - 902 20 31 30
Tourist Info Oropesa del Mar - 964 31 23 20
Adreça
Centro de Información de la Reserva Natural de les Illes Columbretes (Planetario de Castellón) Paseo Marítimo, 1 (12100 - Grau de Castelló).