Descobreix

Zones litorals

Parc Natural del Desert de les Palmes

Benicàssim

Descripció

A causa de la seua proximitat amb la ciutat de Castelló, el Parc Natural del Desert de les Palmes és l’entorn perfecte per al gaudi i esplai dels seus veïns, encara que també ho és per a aquells visitants interessats en l’observació d’aus. Aquest paratge ocupa part de cinc termes municipals: Benicàssim, Cabanes, La Pobla Tornesa, Borriol i Castelló de la Plana, guardant un especial interés tant per la seua riquesa natural i paisatgística com pel seu patrimoni historicocultural.

La seua orografia es compon per un conjunt de serres litorals paral·leles a la costa amb una geomorfologia espectacular, les quals han sigut modificades per l’erosió de l’entorn cridant l’atenció dels visitants que acudeixen al parc. A més de contemplar les evidències de la naturalesa, també és possible visitar monuments culturals, tals com, el nou monestir de l’Orde dels Carmelites que es va acabar de construir l’any 1796 i els vestigis de l’antic convent dels Carmelites de finals del segle XVII i principi del XVIII. El nom de «desert» deriva segurament del retir espiritual que acompanyava a aquesta orde en la serra i el de les «palmes» per l’abundància de margalló en la serra.

A més del seu interessantíssim valor històric i cultural, el paratge natural destaca per la presència d’una vegetació adaptada a sòls descarbonatats i la presència de fauna, on es poden trobar més de 20 espècies diferents de rapaces en migració postnupcial. La seua visita és una experiència inoblidable.

Informació del parc ací

Principals espècies 

Residents: àguila cuabarrada, òliba comuna, gamarús, mussol, duc euroasiàtic, picot verd, bectort, busquereta cuallarga, busquereta capnegre, merla blava, còlit negre, corb i caragolet.

Hivernants: xoriguer comú, esparver, falcó pelegrí, mussol banyut, bruel, tudons i bitxac comú.

Estivals: colltort, tórtores comunes, còlit ros i merla roquera.

Època recomanada

Estiu i tardor.

Instal·lacions

- Pàrquing 

- Rutes interpretatives i sendes

- Centre de visitants 

- Àrea recreativa
 

Horari del Centre de Visitants: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores - Cap de setmana i festius: de 9.00 a 14.00 hores.

Parque Natural del Desert de les Palmes

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de visitantes del PN - 964 33 36 87
Tourist Info Benicàssim - 964 30 01 02
Adreça
Centro de Información de La Bartola - Carretera de la Magdalena al Desert , km 8, CV- 147, 12560 – BENICÀSSIM