Descobreix

Aiguamolls

Parc Natural del Fondo

Elx

Descripció

El Parc Natural del Fondo es localitza entre les ciutats d’Elx i Crevillent a la Comarca del Baix Vinalopó. És el segon aiguamoll més important de la Comunitat Valenciana, just després de l’Albufera, compta amb una superfície de 2.387 ha.

A causa del gran nombre d’espècies en perill d’extinció que troben refugi i  hàbitats adequats per a la seua recuperació, és un lloc totalment únic i replet de vida. És, sens dubte, un dels millors espais del nostre territori per a la pràctica del birdwatching i compta fins i tot amb un itinerari ornitològic.

Aquest paratge és un exemple típic de com l’actuació de l’home ha propiciat i augmentat la creació d’hàbitats palustres i aigües lliures, a causa de la regulació dels embassaments de reg, les tolles perimetrals i les zones de saladar i cultius. Tota aquesta activitat ha originat diferents ambients de gran valor ecològic encara que, sens dubte, la fauna és l’aspecte més increïble del parc, tant per la gran abundància, com per la presència d’espècies seriosament amenaçades i en extinció.

Algunes de les aus més emblemàtiques d’aquest aiguamoll pertanyen al grup dels anàtids, entre elles destaquen el xarxet marbrenc o l’ànec capblanc.

Informació del parc ací

Principals espècies 

Residents: martinet blanc comú, flamenc comú, bec d’alena comú, polla blava comuna, polla d’aigua comuna, fotja moruna, fotja comuna, capó reial, cabussó comú, camallarga comuna, ànec blanc, xibec cap-roig, morell cap-roig i ànec collverd.

Estivals: martinet ros, xarxet marbrenc i ànec capblanc.

Hivernants: ànec cullerot comú.

Guia d’aus i itineraris del Parc Natural

Època recomanada

Primavera, tardor i hivern.

Instal·lacions 

- Rutes interpretatives i sendes

- Centre d’interpretació

- Àrea de descans

- Pàrquing

- Observatori d’aus 

Punts d’interés ornitològic

- Ruta roja itinerari ornitològic
 

Horari d’atenció a visites: de dilluns a divendres de 9h a 14 h - Dissabtes de 12h a 14h - Diumenges i festius de 9h a 14h.

Itinerari ornitològic (ruta roja) només visites concertades  - Dissabtes: entrada a les 8:30h i eixida a les 11:30h.

Parque Natural El Fondo

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de visitantes del PN - 96 667 85 15
Tourist Info Elx - 966 65 81 96
Adreça
Centro de Visitantes del Parc Natural El Fondo (Finca El Rincón) Azarbe de Afuera s/n, 03158 San Felipe Neri - Crevillent