Descobreix

Aiguamolls

Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella

Torrevieja

Descripció

El Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella es troba situat a la comarca de la Vega Baixa del Segura, entre els municipis de Guardamar del Segura, Torrevella, els Montesinos i Rojals. Es tracta d’un valuós aiguamoll pròxim als Parcs Naturals del Fondo i les Salines de Santa Pola. Aquest conjunt d’aiguamolls formen un entorn natural d’especial importància per al cicle biològic de moltes espècies d’aus, tant residents com migratòries.

Igual que altres paratges amb el mateix tipus d’hàbitat, aquest entorn se sosté gràcies a l’activitat econòmica d’una explotació salina. En aquest cas situada en la llacuna de Torrevella, que ha donat lloc a aquest meravellós paisatge. En ell es pot contemplar una vegetació forestal característica del bosc mediterrani, formada per coscolla, llentiscle i pi blanc que va patint canvis conforme s’acosta a la llacuna. Finalment és substituïda per espècies halòfites, vegetació que sorgeix de forma natural a causa de la salinitat de l’entorn, com per exemple la barrella o el Limonium caesium.

Destaca la gran quantitat d’aus aquàtiques i passeriformes palustres, que donen lloc a un ambient ple de suau sonoritat i bellesa. A més, per a aquelles persones interessades en el birding, el parc compta amb una xarxa de miradors i observatoris disponibles per al seu ús.

Informació del parc ací

Principals espècies

Residents: ànec blanc.

Estivals: camallarga comuna, bec d’alena comú, xatrac comú, territ variant, corriol camanegre, flamenc comú i esparver cendrós.

Hivernants: àguila pescadora, corb marí gros, bernat pescaire i  cabussó collnegre.

Època recomanada 

Primavera, tardor i hivern.

Instal·lacions 

- Centre de visitants

- Miradores

- Observatori d’aus

- Rutes interpretatives i sendes

- Pàrquing

- Allotjament pròxim

- Hide

- Àrea recreativa

- Aparcament bicicletes

- Zona de recepció de visitants

Punts d’interés ornitològic

- Observatori «La Cigüeñuela»

- Observatori «El Zampullín»

- Observatori «El Fumarel»

- Observatori «La Avoceta»

- Observatori «El Chorlitejo»

- Mirador Zampullín

- Restes antiga torre de guaita

- Illa nova i mirador

- El Acequión

- El Altillo
 

Horari d'atenció al visitant: de 9:30h a 14:00h (de dilluns a divendres) i de 9:00h a 13:00h (dissabtes, diumenges i festius).

Parque Natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de visitantes del PN - 96 572 16 50
Tourist Info Torrevieja - 965 70 34 33
Adreça
Centro de visitantes "Casa Forestal de la pedanía de la Mata" (Torrevieja), situada a unos 400 m de la N-332 Alicante - Cartagena, en el punto km 64.5.