Descobreix

Aiguamolls

Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva

Pego

Descripció

 El Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva se situa entre les províncies de València i Alacant, ocupant una superfície de 1.253 ha que comprenen part dels municipis d’Oliva i Pego. Aquesta marjal compta amb un alt atractiu per al visitant, emplaçat en el centre d’una ferradura muntanyosa formada per les serres de Mostalla, Migdia i Segària.

El seu entorn es caracteritza per una gran biodiversitat i l’excel·lent qualitat de les seues aigües. Existeixen dos rius principals que recorren la marjal: el Bullent o Vedat, en la part nord, i el Racons o Molinell, en la sud. A més, trobem nombrosos afluents i brolladors en la zona coneguda amb el nom de «ullals».

Disposa d’un sistema dunar que s’estén al sud del riu Serpis i està conformat per espais de palustres i arrossars, donant-li un aspecte diferent al paisatge. Val la pena acudir per a poder observar una gran varietat d’aus aquàtiques. A més, és considerat com el parc natural per excel·lència dels macròfits, unes plantes aquàtiques difícils de trobar.

Informació del parc ací

Principals espècies 

Residents: ànec collverd, fotja, gallineta d’aigua, polla blava, cabusset, xarxet marbrenc, martinet de nit, martinet menut, corriol petit, martinets (ros, comú i esplugabous), cuereta groga, bitó, arpella, perdiu de mar i puput.

Estivals: camallarga, siboc, fumarell carablanc, bernat pescaire i imperial, boscarla mostatxuda i boscarla de canyar.

Invernales: capó reial, gavina riallera, àguila calçada, falcó pelegrí, gavina corsa, rossinyol cotxa blava, xibec cap-roig, corb marí gros, teixidor, territ becllarg i bitxac europea.

Època recomanada 

Primavera, tardor, estiu i hivern. 

Instal·lacions 

- Observatori

- Rutes interpretatives e itineraris 

- Pàrquing 

- Mirador 

- Allotjaments pròxims 

- Àrea de descans 

Punts d’interés ornitològic

- Zona de canyissar

- Zona d’arrossars

Disposes de passarel·les i un observatori instal·lats.

Parque Natural del Marjal de Pego-Oliva

Obri la ubicació
Telèfon
Oficina Técnica del PN - 679 19 52 27
Tourist Info Pego i Les Valls - 966 40 08 43
Adreça
Oficina Técnica: C/ Llavador, nº 5  C.P. 03780 Pego (Alicante)