Descobreix

Itineraris ornitològics

Parc Natural del Túria

Vilamarxant

Descripció

El Parc Natural del Túria és un valuós bosc de caràcter rupícola i mediterrani situat en les planes del riu Túria. Disposa d’una superfície total de 4.692 ha, les quals s’estenen al llarg de 35 km per les comarques de L’Horta, El Camp de Túria i Els Serrans. És l’únic de tots els parcs de la Comunitat Valenciana que es caracteritza per la seua taxonomia lineal, ocupant part dels municipis de Quart de Poblet, Manises, Paterna, L’Eliana, Riba-roja de Túria, Vilamarxant, Benaguasil, Llíria i Pedralba.

Gràcies a la influència directa de més de 1,5 milions de persones compta amb una rica biodiversitat quant a fauna i flora. Ja que presenta zones boscoses de pi blanc en la Vallesa o les Rodanes i altres més antropitzades representades per l’horta valenciana. Aquest paratge constitueix un dels pulmons forestals que sobreviu en una zona tan industrialitzada i poblada com és la ciutat de València.

Es tracta d’un lloc idoni per a aquells visitants interessats a practicar el birdwatching, amb més de 100 espècies diferents catalogades, les quals poden ser albirades dins d’aquest valuós bosc pròxim a la ciutat de València.

Informació del parc ací

Principals espècies 

Residents: polla blava comuna, ànecs, àguila cuabarrada, àguila marcenca, aligot comú, duc euroasiàtic, perdiu, cadernera, picot garser gros, mussol i gafarró.

Estivals: boscarla de canyar, boscarla mostatxuda i  agró roig.

Hivernants: blavet, corb marí gros i tudó.

Època recomanada

Primavera, estiu, tardor i hivern.

Instal·lacions 

- Rutes interpretatives i sendes

- Centre d’informació

- Pàrquing

- Mirador

- Observatori d’aus

- Allotjament pròxim

- Àrea recreativa 

Punts d'interés ornitològic

- Penya «El Atrón»

- Ruta de les Riberes del Túria

Aquest itinerari entre Vilamarxant i Quart de Poblet disposa d’una longitud de 24 km. Discorre per la ribera del riu Túria i té instal·lada una xarxa de miradors i observatoris d’avifauna.
 

Horari d'atenció al públic: de dilluns a diumenge i festius de 9.00h a 14.00h.

Parque Natural del Turia

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de visitantes del PN - 962 71 87 15 / 660 12 72 50
Tourist info Manises - 961 52 56 09
Tourist Info Camp de Túria - 962 79 36 19
Tourist Info Riba-roja Túria - 962 77 21 84
Tourist Info Paterna - 963 05 31 24
Adreça

CTRA. TAVERNES VALLDIGNA-LLIRIA S/N, CV-50, PK. 87,200.  46191 - Vilamarxant