Descobreix

Serres interiors

Parc Natural de la Font Roja

Alcoi

Descripció

El Parc Natural de la Font Roja se situa entre els termes municipals d’Alcoi i Ibi, ocupa una superfície de 2.298 ha i és molt estimat pels veïns d’aquestes dues localitats. El punt més elevat del parc és el cim del Menejador, amb 1.356 m d’altura.

Ens trobem davant un espai on la vegetació es troba molt ben conservada, amb boscos de carrasques i de roure valencià,  a més d’un important festeig florístic que l’acompanya.

A aquest formidable i ben conservat bosc se li suma una fauna ornitològica eminentment forestal, exceptuant les espècies que es localitzen en els farallons de la serra del Menejador, com és l’àguila cuabarrada que ja és un emblema del parc natural. Es tracta d’un entorn formidable per a aquells visitants interessats en la pràctica del birdwatching.

Aquest parc natural serveix de refugi a nombrosos grups de fauna forestal com el gat salvatge, el senglar, el teixó, la fagina i la mostela. D’altra banda, no solament podem visualitzar elements naturals, sinó també les joies de l’arquitectura tradicional com la Nevera Coloma.

Amb tot això, la visita és totalment recomanable, per a gaudir d’un dels xicotets pulmons de la Comunitat Valenciana a l’interior d’Alacant.

Informació del parc ací

Principals espècies

Residents: mallerenga petita, àguila cuabarrada, duc euroasiàtic, òliba comuna, busquereta capnegre, mussol comú, mite, gamarús europeu, merla blava, bectort i la cadernera.

Estivals: botxí meridional i bosqueta vulgar.

Hivernants: falcó pelegrí i cotxa fumada.

Època recomanada 

Primavera, estiu, tardor i hivern.

Instal·lacions 

- Centre d’informació

- Miradors  

- Àrea de descans

- Pàrquing

- Allotjament pròxim 

Punts d’interés ornitològic

- Pla dels Galers i Barranc de l’Infern

- El Menejador (vèrtex geodèsic)

 

 

Centre de visitants i Oficina Tècnica del Parc
Horari d'atenció al públic: de dilluns a diumenge i festius: de 9:30h a 14.00 h.

El Parque Natural de la Font Roja

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de visitantes del PN - 965 33 76 20
Tourist Info Alcoy - 965 53 71 55
Tourist Info Ibi - 965 55 12 96
Adreça
C/ Juan Gil-Albert, 54 bajo - 03804 Alcoy (Alicante)