Descobreix

Zones litorals

El Parc Natural de la Serra d’Irta

Peñíscola

Descripció

El Parc Natural de la Serra d’Irta i la Reserva Natural Marina d’Irta és un paratge que combina la seua naturalesa forestal amb la influència del litoral valencià. Una experiència perfecta per als visitants que busquen realitzar activitats a l’aire lliure. Se situa a la comarca del Baix Maestrat en l’extrem nord de la província de Castelló, entre els municipis de Peníscola,  Santa Magdalena de Polpís, Alcalà de Xivert i Alcossebre.

Aquest espai protegit és un dels més bells de la Comunitat Valenciana, conformat per una serra litoral on destaquen els penya-segats baixos i mitjans. En la part alta es troba la torre Badum amb més que probable origen musulmà. A causa de la seua situació estratègica en el passat trobem dos castells que fan encara més màgic el paisatge, situats en les localitats d’Alcalà de Xivert i Santa Magdalena de Polpís.

Un altre tret diferencial del paisatge són els abancalaments de pedra seca, vestigi d’una agricultura de subsistència, hui dia abandonats i recolonitzats per la vegetació natural, vestigis que ens permeten conéixer els costums i utensilis de l’antiguitat.

Una de les característiques que fa del parc un lloc especial per a la practica del birdwatching és que es tracta d’un pas migratori d’aus, on es poden observar diferents rapaces i aus aquàtiques en el litoral, encara que només siga per un temps.

Principals espècies

Residents: àguila cuabarrada, tallaretes, xoriguer comú, aligot, àguila marcenca, gavina corsa, corb marí emplomallat i gavià de potes grogues.

Hivernants: corb marí gros i gavina riallera. 

Època recomanada 

Primavera, tardor i hivern.

Instal·lacions

- Pàrquing

- Centre de visitants

- Rutes interpretatives i sendes

- Àrea recreativa

- Allotjaments pròxims

Punts d’interés ornitològic

- Torre Badum i Pla del Pebret
 

Horari d'atenció al públic: de dilluns a divendres de 10:00h a 14:00h. Caps de setmana i festius  09:30h - 14.30h.

Parque Natural de Sierra de Irta

Obri la ubicació
Telèfon
Oficina del Parque Natural - 964 33 67 91 / 679 19 63 98
Tourist info Peñíscola - 964 48 02 08
Tourist Info Alcossebre - 964 41 22 05
Adreça
Centro de Interpretación Parc Natural de la Serra d'Irta - Avenida Estación s/n 12598 Peñíscola (Castellón)
Se encuentra ubicado en el punto kilométrico 1.5 de la CV-141 (carretera de entrada al municipio de Peñíscola desde la N- 340).