Descobreix

Serres interiors

El Parc Natural de la Serra d’Espadà

Eslida

Descripció

El Parc Natural de la Serra d’Espadà és el segon de major extensió dins de la Comunitat Valenciana (31.181 ha) només superat pel Parc Natural de les Falçs de Cabriel (31.446 ha). Es troba situat a la província de Castelló i inclou en el seu àmbit un total de 19 municipis.

Podem considerar-lo com un entorn geològic únic dins del nostre territori, degut principalment als afloraments triàsics del Buntsandstein, sediments orgànics de gres que arriben a altures considerables donant lloc a un paisatge abrupte i fracció.

La naturalesa silícia de les seues roques genera sòls descarbonatats que fan possible que es desenvolupen les millors suredes de la Comunitat Valenciana. A més d’aquesta espècie interessant podem trobar altres com el reboll, el castanyer, el teix i el grèvol.

En definitiva, es tracta d’un dels parcs amb major interés per al visitant, tant per la seua bellesa forestal com pel seu atractiu geològic, a més de tindre en compte la seua àmplia extensió.

Com no podia ser d’una altra forma, la fauna ornitològica del parc és eminentment forestal, amb espècies com l’astor, l’esparver i el gaig. Per descomptat tot el seu entorn convida el visitant a realitzar multitud d’activitats, on s’inclouen el senderisme, el cicloturisme, l’escalada, el birdwatching, rutes a cavall, etc.

Informació del parc ací

Principals espècies 

Residents: àguila cuabarrada, astor, xoriguer comú, gamarús, duc euroasiàtic, òliba, xot, gaig, pica-soques blau, colltort i mussol.

Estivals: àguila marcenca i àguila calçada.

Hivernants: aligot, pit-roig, falcó pelegrí, esparver, mussol banyut i pinsà.

Època recomanable

Primavera, estiu, tardor i hivern.

Instal·lacions 

- Centre d’interpretació

- Rutes interpretatives i sendes

- Àrea de descans 

- Pàrquing 

- Allotjament pròxim
 

Horari d’atenció a visites: de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a diumenge. Ocasionalment, el centre d’interpretació pot estar tancat a causa de la realització d’alguna activitat exterior per part del personal del parc.

Parque Natural de la Sierra de Espadán

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de interpretación del PN - 964 71 57 50 / 679 19 62 94
Adreça
Centro de Interpretación y Oficina de Gestión del Parc Natural de la Serra d'Espadà - Avda. Francisco Mondragón, 2 - 12528 Eslida (Castellón).