Descobreix

Zones litorals

Parc Natural del Penyal d’Ifac

Calp

Descripció

El degà dels nostres parcs naturals és el Penyal d’Ifac. Aquest impressionant paratge se situa a la comarca de la Marina Alta (Alacant), concretament en el municipi de Calp. Es tracta d’una formidable roca de 332 m d’altura que està unida a la costa per un estret istme de terra. 

Per als visitants resulta inusual i alhora impressionant albirar aquest formidable paisatge. És un lloc idoni per a realitzar senderisme, tant per als més adults com per als més xicotets. Aquest gran massís calcari sustenta espècies botàniques rellevants, destacant la silene d’Ifac, el timó, l’escabiosa de roca o la ferradura valenciana.

Pel que fa a la fauna ornitològica, és d’especial interés observar el gran nombre d’aus marines en el penyal i les aus aquàtiques de les salines, amb espècies variades com el falcó pelegrí, el gavià de potes grogues i el falciot pàl·lid.

Tots els que arriben al cim afirmen que és una de les millors vistes de tota la Comunitat Valenciana, la companyia de les gavines i altres ocells resulta divertida en l’excursió.

Informació del parc ací

Principals espècies

Residents: tórtora turca, gavià de potes grogues, xoriguer comú,  corb marí emplomallat, corb, còlit negre, merla comuna, estornells vulgar i negre, raspinell comú, mite, mallerenga comuna, merla blava, busquereta cuallarga, busquereta capnegre, teuladí comú, gafarró, cadernera i verderol.

Hivernants: cuereta blanca, pit-roig, tallarol de casquet, mosquiter comú, falcó pelegrí, reietó, roquerol, caragolet, cotxa fumada i bitxac comú.

Estivals: falciots negre i pàl·lid, tallarol trencamates i busquereta de garriga.

Època recomanada

Primavera, estiu, tardor i hivern.

Instal·lacions 

- Accés minusvàlids

- Ruta interpretativa                           

- Centre d’informació

- Zona d’accés

- Pàrquing 

- Mirador

- Museu 

Punts d’interés ornitològic

- Miradors del Llevant

- Passeig ecològic Príncep d’Astúries

- Cim del Penyal (vèrtex geodèsic)

 

Horari de les instal·lacions i d'atenció a visites: dilluns a divendres: 8:30h a 14:30h. Caps de setmana i festius: 9:00h a 14:00h.                                        

Parque Natural del Peñón de Ifach

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de visitantes del Penyal d'Ifac: 96 583 75 96 - 679 19 59 12
Tourist Info Calpe: 965 83 69 20
Adreça
Centro de Visitantes del Penyal d'Ifac - C/ Illa de Formentera, s/n. 03710 - CALP