Descobreix

Serres interiors

Parc Natural de la Pobla de Sant Miquel

La Puebla de San Miguel

Descripció

El Parc Natural de la Pobla de Sant Miquel es troba situat en la zona més occidental de la Comunitat Valenciana, a la comarca del Racó d’Ademús, molt pròxima a la Serra de Javalambre.  Disposa d’una superfície total de 6.390 ha i ocupa la totalitat del municipi que dona nom al parc.

Si ens submergim en ell, podrem arribar fins a l’Alt de les Barraques que amb els seus 1.839 metres d’altura es converteix en el punt més elevat de la Comunitat Valenciana.

Gràcies a la seua altitud, la distància que el separa del litoral i les condicions climatològiques extremes, ens trobem davant un paisatge únic en la Comunitat Valenciana. Aquestes característiques orogràfiques i climàtiques han aconseguit que es desenvolupen comunitats vegetals d’una raresa i bellesa excepcional.

Es tracta d’un entorn perfecte per a la pràctica del senderisme, amb atractius naturals de valor incalculable, tant ambientals com paisatgístics: poblacions de savina turífera, savina de muntanya, pi roig, teixos... A més, compta amb un patrimoni cultural i etnogràfic ric i variat dispers per tot el territori.

Per als amants del birdwatching, en aquest paratge es poden observar diferents tipus d’aus rapaces, l’alosa becuda i l’àguila reial entre altres espècies.

Informació del parc ací

Principals espècies

Residents: alosa becuda, voltor negre,  àguila reial, xoriguer comú i òliba. 

Estivals: àguila calçada, àguila marcenca i milà.

Època recomanada

Primavera i hivern. 

Instal·lacions

- Rutes interpretatives i sendes

- Àrea recreativa

- Oficina tècnica

- Mirador

- Refugi

- Àrea d’acampada
 

Oficina Tècnica del Parc: horari d'atenció al públic 9.00h a 14.00h de dilluns a divendres.

Parque Natural de la Puebla de San Miguel

Obri la ubicació
Telèfon
Oficina Técnica del P.N - 660 12 74 91
Tourist Info Ademuz - 978 78 22 67
Tourist Info Rincón de Ademuz - 978 78 32 27
Adreça
Oficina Técnica del Parque C/ Abadía, 3 - 46140 Puebla de San Miguel