Descobreix

Itineraris ornitològics

Rutes ornitològiques de Cofrents

Cofrentes

1. RUTA DEL CABRIEL

La ruta del Cabriel ens permetrà recórrer dos tipus de bosc molt diferents: un bosc galeria (ben conservat en aquest tram del riu Cabriel) i un bosc de pi i matoll mediterrani típic d’aquestes muntanyes.

En el primer trobarem aus lligades a l’aigua com ara bernats pescaire, corbs marins, blavets, cueretes... i d’altres que utilitzen els arbres de ribera com l’oriol, picot garser gros i trompeter... i algun rapinyaire com el xoriguer comú en els tallats rocosos. En el segon serà fàcil observar espècies com ara mallerenga cuallarga, mallerenga carbonera, pinsà, busquereta... i potser alguna àguila calçada.

2. RUTA D’EMBARCADORS

La ruta d’embarcadors recorre la riba de l’embassament que atrapa les aigües del Xúquer i el Cabriel. Observarem espècies aquàtiques entre el canyissar (arpella comuna, escórpora, oronetes...) i l’aigua (fotges, ànec collverd, cabussons...). Però alçant la vista a les muntanyes que l’emmarquen podrem veure a l’àguila real i a l’àguila marcenca que les sobrevolen.

Els vessants rocosos són l’hàbitat d’espècies com el còlit negre, la bitxac o la merla blava mentre que entre la vegetació de les ribes voletegen multitud d’aus petites com el teixidor, caderneres, gafarrons, mallerengues carboneres... i d’altres.

Més informació

Rutas Ornitológicas de Cofrentes

Obri la ubicació
Telèfon
+34 96 189 43 16
Adreça

Tourist Info Cofrentes Plaza de España, 6. 46625 Cofrentes