Descobreix

Zones litorals

Parque Natural del Montgó

Dénia

Descripció

El Parc Natural del Montgó és una muntanya litoral que es troba situada entre els termes municipals de Dénia i Xàbia. Actualment té una superfície de 2.117,68 ha i el seu punt més alt s’eleva fins als 753 metres d’altitud. Aquest paratge ha sigut testimoni del pas de l’home des d’èpoques ancestrals, fet que li confereix un elevat valor cultural i arqueològic. A causa de la seua localització i l’atractiu dels seus paisatges és un lloc perfecte per a realitzar qualsevol tipus d’activitat a l’aire lliure.

Aquest espai protegit destaca per albergar més de 650 espècies diferents de flora, entre les quals es poden trobar endemismes com el Carduncellus dianius. El Montgó arriba al mar Mediterrani en el Cap de Sant Antoni, als seus peus acull la Reserva Natural dels Fons Marins que porta el seu nom, declarada l’any 1994 pel seu important valor ecològic i la seua rica biodiversitat.

La seua vegetació està formada pel clàssic bosc mediterrani de pi blanc amb coscolla i altres espècies endèmiques. I això no és tot, ja que aquest ric patrimoni natural s’acompanya de diversos jaciments arqueològics com els assentaments ibers de l’Alt de Benimaquia i el Bec de l’Àguila, que també podràs visitar.

Els seus penya-segats serveixen de refugi per a multitud d’espècies d’aus. Els visitants interessats en la pràctica del birding podran trobar nombrosa ornitofauna litoral, com el gavià de potes grogues, el corb marí emplomallat i la baldriga cendrosa.

En els farallons esvelts nidifiquen les aus més emblemàtiques de la Comunitat Valenciana, rapaces com l’àguila cuabarrada, el falcó pelegrí i el duc euroasiàtic.

Informació del parc ací

Principals espècies

Residents: àguila cuabarrada, duc euroasiàtic, corb marí emplomallat, xoriguer comú, gavià de potes grogues, corb, gralla, mallerenga comuna, mallerenga petita,  mallerenga blava, tallaretes, bectorts, mussol, òliba i gamarús.

Hivernants: gavina corsa, falcó pelegrí.

Època recomanada

Primavera, tardor i hivern. 

Instal·lacions 

- Rutes interpretatives i sendes

- Centre d’interpretació

- Allotjament pròxim

- Àrea recreativa

- Mirador

Punts d’interés ornitològic

- Mirador dels Molins

- Far de Sant Antoni

Parque Natural del Montgó

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de interpretación del PN - 966 46 71 55 / 679 19 64 61
Tourist Info Dénia - 966 42 23 67 / 96 642 34 20
Adreça
Centro de Interpretación del Parc Natural del Montgó "Finca Bosc de Diana" Camí San Joan, nº1  03700 - Dénia