Descobreix

Aiguamolls

Parc Natural de l’Albufera

València

Descripció

El Parc Natural de l’Albufera és un símbol indiscutible de la ciutat de València, un enclavament perfecte per a visitar si et trobes en aquesta ciutat. Es troba situat a tan sols 25 quilòmetres de distància, per això molts valencians trien aquesta destinació per a passar un dia en la natura. Existeix transport públic i disposa de pàrquings accessibles a causa de la seua proximitat amb les platges.

A més de la gran riquesa biològica que posseeix, es caracteritza per ser el major aiguamoll de la Comunitat Valenciana i un dels majors de l’Estat espanyol, amb una  gran rellevància internacional. Els amants de la naturalesa,  ací poden trobar diversos tipus d’ecosistemes, el de «restinga» que sustenta el bosc del Saler, el «llac» pròpiament i les «zones de marjal».

De la seua riquesa ornitològica es poden observar un gran  nombre d’anàtids que hivernen i trien aquest valuós aiguamoll. Es tracta d’un lloc magnífic per a l’observació d’aus, amb una gran diversitat de fauna i flora durant tot l’any.

Principals espècies

Residents: ànec blanc, ànec collverd, ànec cullerot comú, xibec cap-roig, morell cap-roig, cabussó, blavet, camallarga, bec d’alena, fotja comuna, polla d’aigua comuna, martinet blanc comú, flamenc, puput, arpella, xoriguer, busquereta capnegre, mallerenga, gafarró, pit-roig europeu i trist.

Hivernants: xarxet comú, morell xocolater, tètol cuanegre, xivitona comuna, gamba verda, àguila calçada, aligot comú, mosquiter comú i bitxac comú.

Estivals: curroc comú, gavina capnegra, gavina riallera, gavina capblanca, tórtora eurasiàtica, territ becllarg, xatrac comú, xatrac becllarg, papamosques gris i xarxet marbrenc

Època recomanada

Primavera i hivern. 

Instal·lacions

- Pàrquing 

- Centre de visitants 

- Rutes interpretatives i sendes

- Mirador 

- Àrea recreativa

- Allotjaments pròxims

Punts d’interés ornitològic 

-Racó de l’Olla

- Mata del Fang

-Tancat de la Pipa

-Gola del Pujol
 

 

Horari: dilluns a diumenge de 9h a 14h. Cridar per a concertar visites de grups.

Parque Natural de la Albufera

Obri la ubicació
Telèfon
Centro de Interpretación Racó de l'Olla - 963 86 80 50
Adreça
ATENCÍÓN, POR SITUACIÓN COVID, CONSULTA WEB DEL PARQUE PARA CONCERTAR VISITA

http://www.parquesnaturales.gva.es/es/web/pn-l-albufera

Centro de Interpretación Racó de l'Olla - CTRA. DEL PALMAR, S/N. 46012 València (València)