Descobreix

Serres interiors

Parc Natural del Penyagolosa

Vistabella del Maestrat

Descripció

El Parc Natural del Penyagolosa es troba situat entre els termes municipals de Vistabella del Maestrat, Xodos i Vilafermosa. Aquest paisatge es compon d’un massís muntanyós que alberga un dels cims més alts de la Comunitat Valenciana «El Penyagolosa» que amb els seus 1.814 m d’altura és considerat com el sostre del nostre territori, només el supera l’Alt de les Barraques (Cerro Calderón).

Es tracta d’un lloc perfecte per a la pràctica de l’excursionisme on es poden observar diferents tipus de vegetació. A causa d’aquest efecte del gradient altitudinal, el paisatge va canviant conforme anem ascendint, dominant els boscos de pi blanc a cotes menors, que són substituïts per formacions de carrasques i roures amb pinedes de pinasses en ascendir d’altitud.

A més, si ens aventurem a escalar aquest parc natural veurem que en les zones de major cota hi ha un clima més continental, destaca la savina turífera i el roure reboll en sòls de carbonatats. Es tracta d’una zona ideal per a la pràctica del birding, amb un ecosistema forestal on es poden observar grans rapaces, entre elles: l’àguila reial, l’àguila cuabarrada, l’àguila calçada, el falcó pelegrí o el duc euroasiàtic.

Informació del parc ací

Principals espècies 

Residents: bectort, mallerenga blava, mallerenga petita, picot garser gros, duc euroasiàtic, àguila reial i àguila cuabarrada.

Estivals: àguila calçada.

Hivernants: reietó, pit-roig, pardal de bardissa, falcó pelegrí

Època recomanable 

Primavera, tardor i hivern.

Instal·lacions

- Centre de visitants

- Rutes interpretatives i sendes

- Vistes panoràmiques

- Zona d’acampada

- Àrea de descans

- Refugi

- Allotjament pròxim

Punts d’interés ornitològic

- Ermitori de Sant Joan de Penyagolosa

- Barranc de la Pegunta

Horari d'atenció al públic: dilluns a diumenge de 10.00 a 14.00 hores. El centre romandrà tancat els dies: 1 i 6 de gener i 24, 25 i 31 de desembre.

Parque Natural del Penyagolosa

Obri la ubicació
Telèfon

Centro de Interpretación del PN - 964 76 08 38
Adreça
Centro de Interpretación "La Casa Forestal" (Situada detrás del ermitorio de Sant Joan de Penyagolosa), 12135 Vistabella del Maestrat (Castellón)