Serres interiors

Parc Natural del Penyagolosa

Vistabella del Maestrat

Descripció

El Parc Natural del Penyagolosa es troba situat entre els termes municipals de Vistabella del Maestrat, Xodos i Vilafermosa. Aquest paisatge es compon d’un massís muntanyós que alberga un dels cims més alts de la Comunitat Valenciana «El Penyagolosa» que amb els seus 1.814 m d’altura és considerat com el sostre del nostre territori, només el supera l’Alt de les Barraques (Cerro Calderón).

Es tracta d’un lloc perfecte per a la pràctica de l’excursionisme on es poden observar diferents tipus de vegetació. A causa d’aquest efecte del gradient altitudinal, el paisatge va canviant conforme anem ascendint, dominant els boscos de pi blanc a cotes menors, que són substituïts per formacions de carrasques i roures amb pinedes de pinasses en ascendir d’altitud.

A més, si ens aventurem a escalar aquest parc natural veurem que en les zones de major cota hi ha un clima més continental, destaca la savina turífera i el roure reboll en sòls de carbonatats. Es tracta d’una zona ideal per a la pràctica del birding, amb un ecosistema forestal on es poden observar grans rapaces, entre elles: l’àguila reial, l’àguila cuabarrada, l’àguila calçada, el falcó pelegrí o el duc euroasiàtic.

Informació del parc ací

Principals espècies 

Residents: bectort, mallerenga blava, mallerenga petita, picot garser gros, duc euroasiàtic, àguila reial i àguila cuabarrada.

Estivals: àguila calçada.

Hivernants: reietó, pit-roig, pardal de bardissa, falcó pelegrí

Època recomanable 

Primavera, tardor i hivern.

Instal·lacions

- Centre de visitants

- Rutes interpretatives i sendes

- Vistes panoràmiques

- Zona d’acampada

- Àrea de descans

- Refugi

- Allotjament pròxim

Punts d’interés ornitològic

- Ermitori de Sant Joan de Penyagolosa

- Barranc de la Pegunta

Horari d'atenció al públic: dilluns a diumenge de 10.00 a 14.00 hores. El centre romandrà tancat els dies: 1 i 6 de gener i 24, 25 i 31 de desembre.

Parque Natural del Penyagolosa

Obri la ubicació
Adreça
Centro de Interpretación "La Casa Forestal" (Situada detrás del ermitorio de Sant Joan de Penyagolosa), 12135 Vistabella del Maestrat (Castellón)
Telèfon

Centro de Interpretación del PN - 964 76 08 38